Krvava znanost

Novosti bloga

U labaratorijima tvrtke Huntingdon Life Sciences se dnevno ubije najmanje 500 životinja!!! Slogan tvrtke glasi “Radimo za bolju budućnost!” Čiju budućnost? Životinja zasigurno ne, to znamo odavno! No, nije li došlo vrijeme da se, i oni kojima nije stalo do humanog i suosjećajnog života sa životinjama, zapitaju da li tvrtke poput Huntingdon Life Sciences rade i za našu bolju budućnost? Obožavani nam Voltaren povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, prvenstveno srčanog udara, za čak 40%!!! Dakle, Voltaren ne samo da okrutno ubija tisuće nedužnih životinja, nego i nas same.

Europska unija namjerava zabraniti pokuse na životinjama za potrebe kozmetičke industrije u ožujku 2009. godine. Nadamo se da će “Stara dama” vrlo brzo usvojiti zabranu testiranja na životinjama i za potrebe farmaceutske industrije, jer testovi na životinjama nisu i ne mogu biti dovoljno pouzdani za zdravlje ljudi, a čini se da spomenuta i ine tvrtke ponajprije rade za svoj komercijalni interes.

Pozivamo sve posjetitelje naših web-stranica da ne podržavaju takvo okrutno postupanje prema životinjama i da bojkotiraju proizvode onih tvrtki koje vrše pokuse na životinjama, jer postoje alternative poput sintetičke kože, kompjuterskih simulacija, te in vitro metoda koja najviše obećava.

Facebook