NOAH ♂ – rođen 2006

Predivni starčić Noah došao je k nama u suton svog života. Prepun travki zabodenih u kožu koje su mu napravile gnojne rupe, jedva stojeći na nogama, 20 kila lakši nego što bi trebalo i s ogromnim tumorom na zadnjoj nozi. O njegovoj prošlosti ne možemo zaključiti ništa dobro ali ono što smo mu obećali je da će vrijeme koje mu je ostalo provesti najbolje moguće.
Noah dobiva najbolji tretman koji mu sklonište može pružiti. Dobiva vitamine i dodatke prehrani za jačanje ligamenata, tablete protiv bolova, jede posebnu hranu s omega 3 kiselinama plus skoro 2 kile crvenog mesa na dan. Uskoro ćemo početi i s hidroterapijom da bi prije zime ojačali mišiće i omogućili mu što bezbolnije i kvalitetnije vrijeme pred njim.
Ono što nas očarava kod Noe je njegov izuzetno dobar karakter velikog mede. Toliko sreće i umiljatosti u jednom velikom starčiću, toliko povjerenja prema ljudima unatoč tome što mu ljudi nisu uvijek donijeli dobro gotovo je za nepovjerovati. Od prvog dana prihvatio nas je kao da je s nama cijeli život, hrabro prošao i kupanje i šišanje, pregled kod veterinara, svakodnevne terapije. Najviše ga veseli izlazak iz boksa i naše društvo, a obara s nogu kad se legne za maženje i samo vas medvjeđom šapom nutka na još i još i još dodira. U nekoliko tjedana od starčića osuđenog na smrt postao je malo veselo štene, sretan s nama, s finom papicom, s Milom s kojom dijeli boks, s krevetićem od spužve koji smo mu napravili i bazenčićem u kojem voli močiti šape. Noah je jednostavno duša od psa koji nas svaki dan obara s nogu svojom divotom.
Noah ima 41 kilu i čistokrvni je aljaški malamut. Možemo samo zamisliti koliko je divan bio u punoj snazi mladih dana. Je li previše optimistično očekivati da na svijetu možda postoji netko tko će ovoj duši pružiti toplinu, ljubav i puno dobre klope njegove zadnje mjesece? Mi nažalost znamo da Noi ne preostaje još puno, baš kao što znamo da je puno ljepše sklopiti oči na mekanoj fotelji umjesto hladnoj paleti boksa u skloništa i želimo vjerovati da tu negdje postoji taj njegov Netko tko će mu to i pružiti.

A Noah? Noah će svom čovjeku dati srce na dlanu i još puno puno više.

Facebook