OLIVER ♂ – rođen 07/2015

Oliver je plahi mužjak spašen iz kill skloništa Utinja. Nažalost, mladi je dečko pravi primjer što takvo sklonište napravi nježnim dušama poput njega. Od malena je živio u prenatrpanom boksu s puno domaninantnih mužjaka. Konstantan strah za vlastiti život, premalo hrane, smrzavanje na snijegu, odvojenost od čovjeka i svjedočenje mnogim sukobima unutar čopora ostavili su na Oliverovoj duši krvave tragove. Kad smo ga izvukli iz boksa nismo mogli vjerovati stršećim kostima ispod zapetljane dlake. U rukama je bio skamenjen od straha pa je lako pogoditi da mu ljudski dodir nikad nije bio poklonjen s ljubavi i nježnosti.
Nakon mjesec dana u skloništu, Oliverove rane polako zacijeljuju. Jako se veseli punoj zdjelici s hranom, kosti su već uglavnom pokrivene, uz puno strpljenja naučio je šetati na povodac, a sad već polako pokazuje želju da ljudima da drugu priliku. Kratko mahanje repićem, konktakt očima i skromna radost kada ga pomilujemo ispunjuje nam dušu optimizmom jer znamo da će i on uskoro postati prava mala mazilica i čudesno zahvalan pas. Oliver napokon počinje vjerojati.
Kujicama se jako veseli, kada misli da ga ne gledamo potpuno opušteno ih poziva na igru, a mužjaka se još uvijek jako boji. U Utinji potpuno submisivan, sad čuva svoj boks kao najveću dragocjenost, sretan što spava i jede na miru. Vjerujemo da u Oliveru leži pravi mali dragulj, samo je potreban čovjek koji će ga znati prepoznati. Nevjerojatna je zahvalnost i ljubav pasa koji su spašeni u pravom smislu te riječi – i fizički i emocionalno. Osobi koja im nakon godina tuge napokon pruži sigurnost i ljubav ti psi poklone svoje srce tako da kuca za njihovo. Samo posebni ljudi imaju bogatstvo to osjetiti.

Oliver samo čeka svoju priliku za sreću, a u novi dom dolazi cijepljen, čipiran i kastiran. Ima oko 20 kila.

Facebook