Sterilizacija – da ili ne?!?

Sterilizacija – da ili ne?!?

Novosti bloga

U petak su sestru i mene zamolili Mateja Omerzu i Siniša Hrestak, inače istaknuti članovi naše udruge te osnivači i voditelji sportskog penjačkog kluba “Onsight” da preuzmemo njihovu ulogu “zamjenske” mame malim mačićima na jedan dan, jer su mlade snage sportskog penjanja pratili na Rijeka Adventure Festival – RAF 2008. 

Naime, male mačiće s posteljicom povezani pupčanom vrpcom je Mateja prije 5 dana izvadila iz kontejnera ispred zgrade na Verudi. Da, dobro ste pročitali tri mala mačića s posteljicom povezani pupčanom vrpcom bačena u kontejner da uginu među gradskim smećem!!!

I tako je započela naša avantura u Puli! Svaka dva sata na dudicu hranile smo ta divna mala stvorenja, čistile ih i grijale…nevjerojatan je i nezaboravan osjećaj volje za životom tih krhkih bića!

Nedjeljno jutro dočekali smo sretni i ponosni na svoje uspjehe i mi i mladi penjači sportskog penjačkog kluba “Onsight”…mi zato što smo site i zadovoljne mačiće vratile Matei i Siniši, a mladi penjači što su se kao pobjednici s devet medalja vratili u Pulu.

Nadam se da će ova priča potaknuti sve vlasnike da steriliziraju svoje kućne ljubimce kako bi “problem” njihovog potomstva riješili na human i bezbolan način, a ne na okrutan i bezosjećajan način kao u ovom slučaju. Naime, sterilizacija životinja je danas rutinski postupak koji ne ostavlja nikave fizičke i psihičke posljedice na životinju. Svakako treba istaknuti da sterilizirane životinje žive duže i zdravije, jer se smanjuje rizik od oboljevanja od zaraznih bolesti. Zabluda je da sterilizirane životinje postanu lijene i debele…to je posljedica pretjeranog i neprikladnog hranjenja te pramalo igre i kretnje u životu kućnog ljubimca. Najveća prednost sterilizacije je što se njome u velikoj mjeri smanjuje broj životinja lutalica na ulicama naših gradova.

Za kraj pogledajte fotografije malih maca iz naše priče i članova SPK “Onsight”…

 

 

Facebook