TEDDY ♂ – rođen 12/2014

Dragi Teddy „krivac“ je za početak priče o pomoći Utinji. Njegov tužni pogled „krasio“ je apel za pomoć tim jadnim dušama, uz obavijest da će uskoro biti eutaniziran. Mali medvjedić slomio nam je srce i odveo nas na put koji je promijenio živote mnogih.
Kada smo stigli u Utinju, on nas je promatrao mirno i kao da se smije. Kao da zna da smo tu upravo zbog njega, svjesan da od tog trenutka počinje novi život i da je sve ružno iza njega. Drugo jutro kad smo stigli u sklonište, mali nas je maneken dočekao u svom stilu – s osmijehom. Presretan za svaku riječ, svaki dodir, svaki zagrljaj. Od milja smo ga nazvali „nasmijani medjedić“ i Teddy je upravo takav. Nasmijan, zvrkast, smiješan mladi pas koji puni dušu svojom energijom i voljom da osjeti slobodu, nauči nove stvari, upozna prijatelje, voli čovjeka. Neuhvatljiv, neustrašiv, pun elana. Kad je pušten iz boksa pretrči dvorište 20 puta, blentavo zuji od jednog psa do drugog, petlja nam se u noge, skače i ljubi nas, poziva na igru, maltretira svoju cimerku utrkama preko brda. Teddy je prava mala energetska bomba i toplo srce u jednom. Njegove oči boje čokolade i pogled koji vam uputi dok vam nježno prisloni glavu na ruku i traži samo minut više pažnje, nevjerojatna milost i dragost u tom biću, mogu otopiti i najhladnije srce. On je pas koji će vam svojom radošću i toplinom uljepšati život.
Sa ženkama se odlično slaže, s mužjacima je još uvijek pomalo nesiguran i u obrambenom stavu ali uz dobrog učitelja brzo bi shvatio da se uz prave ljude nema čega bojati.

Svojoj obitelji Teddy dolazi cijepljen, čipiran i kastriran. Ima oko 15 kg.

Facebook