TESA♀ – rođena 09/2016

TESA♀ – rođena 09/2016

Ah, Tesa..naša zvizda, sunce i misec..Teško je biti objektivan kada nekoga slijepo voliš, kada obožavaš sve “mane” i šašava i neobična ponašanja, kada te ne bi ljutilo ni da ti se u tanjur pokaka (s oproštenjem).. i dalje bi je samo grlio i volio i čuvao i štitio od svih njezinih unutarnjih demona koji je spriječavaju da punim plućima živi. Ali evo, dat ćemo sve od sebe.
Tesa je s nama otkad je imala dva mjeseca, sada ima četiri godine. Do nedavno ju je samo jedna osoba mogla maziti i to ako bi je uspjela stjerati u kut. Pa joj se još jedan volonter posvetio i onda su do njezinog tijela imali pristup čak njih dvoje. Pa smo rekli e sad dosta, upregli smo sve vijuge i počeli taktizirati, počeli smo je tuširati ljubavlju da vidimo tko je jači, mi ili ti demoni. Tesu danas svatko može pomaziti (neki čak i poljubiti), nepoznati i dalje samo u kutu, do poznatih i voljenih sama dođe. Kada biste vi samo znali koji je to napredak. Srce nam je veliko ko kuća. A ponosni na nju do neba.
Pogled joj je omekšao, osmijeh je na njušci sve prisutniji i širi, potpuna predaja je na pomolu..
Neupitno je da joj treba nježan i strpljiv vlasnik, osoba koja vidi da se iza tog nepovjerenja i straha krije osjećajna dušica koja, kao i svi mi, samo treba puno ljubavi. Tesa je najbolji prijatelj svakog psa, bez zafrkancije, njih slijepo obožava kao što rekosmo da i mi nju. Odlična je na povodcu i voli vožnju autom. Tražimo joj savršeno nenormalno normalnog vlasnika koji će je slijepo voljeti sve do zauvijek. I ništa više.

Tesa ima oko 15-ak kila, cijepljena je, čipirana i sterilizirana. Hvala Heike Wrobel, Daniela Tesser, Pavić Željka i obitelj Kunk na kumstvu za Tesu! 🙂

Facebook